Aaltje Vincent

Foto: © Anne van Gelder

Binnen het loopbaanvak ligt mijn uitgesproken passie in het begeleiden en trainen van mensen die, nadat ze weten wat ze zoeken, dit nieuwe werk willen vinden. Daarin heb ik een geheel eigen, zeer succesvolle wijze van begeleiding ontwikkeld: de Jobmarketing, een effectieve en creatieve wijze van arbeidsmarktbenadering. Deze werkwijze pas ik toe bij zowel individuele als groepsoutplacementtrajecten. Lees in deze twee artikelen mijn visie.

Dat deze methode werkt, blijkt wel uit de volgende aanbeveling die ik op Linkedin heb gekregen:

“Aaltje Vincent is als een bruistablet in een glas water. Haar kracht zit in haar vaste overtuiging dat ieder mens talent heeft. Zij beheerst de kunst dit talent bloot te leggen om het vervolgens te ‘vermarkten’. Door haar praktische instelling kan zij mensen écht helpen die in hun werk vastlopen. Dat doet ze met onweerstaanbare passie en vastberaden ijver. Heel knap. Zo goed zelfs, dat ze een enorme schare bewonderaars heeft – waaronder mij – die met haar hulp in een droombaan terechtkomt.”

Al op mijn 27ste doorliep ik zelf een outplacementtraject, nadat ik mij “niet op mijn plek” voelde bij grote organisaties (Van Nelle, Ahold). Sindsdien weet ik dat ik floreer als pionier in (door)startende organisaties, als jobmarketeer, als trainer en als schrijver. Mijn stijl is direct, resultaatgericht, enthousiast en compassievol.

Mijn opleidingsachtergrond is Heao-communicatie, NIMA-B en opleidingen op het gebied van veranderingsprocessen, zoals: Visions, InnerLinks, Findhorn-UK, Healing en de leergang Loopbaanontwikkeling Alites / Van Zuijlen.

Voor individuele begeleiding, masterclasses voor groepen, trainingen et cetera zie ‘Aanbod’ op deze site.

Voor lezingen – voor groepen met > 80 deelnemers – ben ik te boeken via de Speakers Academy.

Ik ben aangesloten bij Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals, waarvan ik van 2007 tot 2011 bestuurslid ben geweest. Daarnaast ben ik in april 2008 door het Career Management Institute Nederland gecertificeerd tot Register Loopbaanprofessional op CMI-C niveau (het hoogste niveau ic. ‘levert bijdrage aan het vakgebied’).